Skip to main content

Met september in het vooruitzicht is het tijd om je tuin voor te bereiden op de komst van de herfst en om te overwegen welke nieuwe aanwinsten je tuin zou kunnen verrijken. Hier zijn enkele handige tips:

1. Bescherm je vijver: Plaats een net over de vijver om te voorkomen dat er veel herfstbladeren in het water terechtkomen. Hierdoor voorkom je dat rottend bladafval in het water blijft liggen, wat kan leiden tot problemen met zuurstoftekort en overmatige algengroei.

2. Gebruik plantenetiketten: Heb je onlangs nieuwe planten of struiken in je tuin geplant? Zorg ervoor dat je stevige plantenetiketten gebruikt om de namen van de planten bij te houden. Dit is vooral handig als de winter voorbij is en weer en wind de etiketten hebben aangetast, zodat je nog steeds weet wat waar staat.

3. Overweeg nieuwe aanwinsten: Denk na over mogelijke toevoegingen aan je tuin, zoals tuinverlichting, een regenton, een beregeningsinstallatie of zelfs een zwemvijver. Deze aanwinsten kunnen niet alleen je tuin verfraaien, maar ook je tuinervaring verbeteren. Als je advies nodig hebt over de mogelijkheden, staan wij klaar om je te informeren en te adviseren.

Met deze tips kun je je tuin gereedmaken voor de herfst en tegelijkertijd nadenken over nieuwe aanwinsten die je tuin nog aangenamer kunnen maken. Wees voorbereid en geniet van je tuinervaring!

× Hoe kan ik je helpen?