Skip to main content

Augustus is een maand waarin je nog steeds kunt genieten van prachtige bloemen in je tuin. Hier zijn enkele onderhoudstips om de bloeiperiode van je zomerbloeiers te verlengen en je tuin gezond te houden:

1. Blijf zomerbloeiers bemesten:

  • Gebruik organische mest: Zomerbloeiers in zowel potten als borders verdienen wat extra aandacht in augustus. Blijf ze bemesten met organische meststoffen om hun groei en bloei te bevorderen. Organische mest bevat belangrijke elementen zoals stikstof (N), fosfaat (P) en kalium (K), die essentieel zijn voor gezonde planten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

2. Struikrozen onder controle houden:

  • Verwijder wilde scheuten: Let bij stam-, klim- en struikrozen op wilde scheuten die kunnen opschieten uit de onderstam of wortels. Trek ze voorzichtig weg, zo dicht mogelijk bij de stam. Dit is effectiever dan knippen en helpt om de groei van de rozenplanten onder controle te houden.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je de bloeiperiode van je zomerbloeiers verlengen en ervoor zorgen dat je tuin er prachtig uit blijft zien gedurende de rest van de zomer.

× Hoe kan ik je helpen?