Skip to main content

Juli is een geweldige tijd om nieuwe planten toe te voegen aan je tuin en om zorg te dragen voor bestaande planten. Hier zijn enkele tips en suggesties voor het planten in juli:

1. Ceanothus Concha (Amerikaanse sering):

  • Groenblijvende schoonheid: De Ceanothus Concha, ook wel bekend als de Amerikaanse sering, is een prachtige groenblijvende struik die een hoogte bereikt van 1 tot 1,5 meter. Deze struik gedijt goed op een zonnige en beschutte plaats in de tuin. Van mei tot september produceert hij kleine, maar opvallende blauwpaarse bloemen, die niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook bijen, hommels en vlinders aantrekken met hun heerlijke honingachtige geur.

2. Hergebruik van potgrond:

  • Duurzaam tuinieren: Het hergebruiken van oude potgrond is een duurzame en milieuvriendelijke praktijk. Je kunt de potgrond een nieuw leven geven door het te mengen met compost, andere potgrond en mestkorrels. Zorg ervoor dat het mengsel vochtig is en laat het een winter buiten staan, zodat het kan doorvriezen. Op deze manier wordt de potgrond weer geschikt voor hergebruik en kun je kosten besparen bij het planten van nieuwe bloemen en struiken in je tuin.

Door te kiezen voor de prachtige Ceanothus Concha en door slim gebruik te maken van hergebruikte potgrond, kun je jouw tuin verrijken met nieuwe schoonheid en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere levensstijl. Zo geniet je nog meer van een weelderige en bloeiende buitenruimte!

× Hoe kan ik je helpen?