Skip to main content

Juli is een geweldige tijd om je tuin te verzorgen, en dat omvat ook het snoeien van specifieke planten en bomen. Hier zijn enkele handige tips voor het snoeien van lathyrus en gevoelige boomsoorten:

1. Lathyrus snoeien:

  • Regelmatig plukken: Lathyrus is een prachtige klimplant met een overvloed aan kleurrijke bloemen. Deze bloemen lenen zich uitstekend om te worden geplukt en in een vaas te worden gezet. Door regelmatig te plukken of knippen stimuleer je de plant om nieuwe bloemen te produceren en langer te blijven bloeien. Zo geniet je nog langer van hun schoonheid en geur in je tuin.

2. Gevoelige boomsoorten:

  • Snoeitijd: Sommige boomsoorten, zoals de Acer (esdoorn), berk en haagbeuk, zijn gevoelig voor bloeden wanneer ze op het verkeerde moment worden gesnoeid. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om deze bomen tussen juni en oktober te snoeien. Tijdens deze periode is de sapstroom van de bomen minder actief, waardoor de kans op bloeden wordt geminimaliseerd. Zo behouden de bomen hun vitaliteit en gezonde groei.

Door deze tips te volgen, kun je jouw tuin in juli goed onderhouden en ervoor zorgen dat zowel de klimplanten als de gevoelige boomsoorten gedijen en bloeien gedurende het zomerseizoen. Zo creΓ«er je een prachtige en gezonde buitenruimte om van te genieten!

× Hoe kan ik je helpen?