Skip to main content

In juli is het belangrijk om aandacht te besteden aan je hortensia’s en om voorzorgsmaatregelen te treffen voor je planten als je op vakantie gaat. Hier zijn enkele nuttige tips om je tuin in topconditie te houden:

1. Hortensia’s verzorgen:

  • Controleer regelmatig: Houd je hortensia’s goed in de gaten, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond rondom de planten vochtig blijft om uitdroging te voorkomen.
  • Bemesten: Geef je hortensia’s twee keer per jaar een organische meststof om ze van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Voeg indien nodig een speciale blauwmaker toe om de kleur van de bloemen te behouden.
  • Water geven: Tijdens droge periodes is het belangrijk om je hortensia’s regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan.

2. Planten verzorgen tijdensvakantie:

  • Bescherming tegen de zon: Als je op vakantie gaat en er is niemand om voor je planten te zorgen, zet dan alle potten uit voorzorg in de schaduw. Dit voorkomt dat de planten uitdrogen door de felle zon.
  • Ingraven van kwetsbare planten: Graaf extra kwetsbare potplanten in op een schaduwrijke plek in de border voordat je op vakantie gaat. Hierdoor blijven ze beter beschermd tegen uitdroging en overmatige blootstelling aan de zon.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je hortensia’s gezond blijven en je andere planten goed worden verzorgd, zelfs als je op vakantie bent. Zo kun je met een gerust hart van je zomer genieten!

× Hoe kan ik je helpen?