Skip to main content

Mei is de ideale maand om niet alleen je planten en bloemen aandacht te geven, maar ook om tuinmeubels, schuurtjes, hekken, en schuttingen te onderhouden. Dit onderhoud zorgt ervoor dat je tuin er niet alleen prachtig uitziet, maar ook dat je tuinmeubilair en houtwerk langer meegaan. Daarnaast is regelmatig maaien cruciaal voor een gezonde grasmat. Hier zijn enkele tips voor tuinonderhoud in mei.

Onderhoud van tuinmeubels en houtwerk

  • Schoonmaken en opknappen: Begin met het schoonmaken van je tuinmeubels, schuurtjes, hekken, en schuttingen. Verwijder vuil, algen, en schimmel met een geschikte reiniger. Na het schoonmaken kun je houtwerk beitsen of schilderen om het te beschermen tegen weersinvloeden en het een frisse uitstraling te geven.
  • Bescherming: Kies voor een hoogwaardige buitenbeits of verf die geschikt is voor het materiaal van je meubels en houtwerk. Dit zorgt niet alleen voor een mooie afwerking, maar biedt ook extra bescherming tegen UV-straling en vocht.

Grasmat onderhoud

  • Regelmatig maaien: Mei is de maand waarin je gras de meeste groei vertoont. Maai je gazon regelmatig om het netjes en gezond te houden. Een maaihoogte van 3-4 cm is ideaal voor de meeste grassoorten.
  • Voeding: Voorzie je gazon regelmatig van voeding om een dichte en groene grasmat te bevorderen. Gebruik een speciale gazonmest die afgestemd is op de behoeften van je gras. Dit helpt bij het versterken van de wortels en het verbeteren van de weerstand tegen droogte, ziekten, en onkruid.
  • Water geven: Afhankelijk van het weer kan het nodig zijn om je gazon tijdens droge perioden extra water te geven. Probeer vroeg in de ochtend of laat in de avond te sproeien om verdamping te minimaliseren en zorg ervoor dat het water diep in de bodem doordringt.

Door deze onderhoudstaken in mei uit te voeren, zorg je ervoor dat zowel je tuinmeubilair en houtwerk als je grasmat er het hele seizoen prachtig bij liggen. Een goed onderhouden tuin is een bron van plezier en ontspanning gedurende de hele zomer.

× Hoe kan ik je helpen?