Skip to main content

Maart is een cruciale maand voor tuinonderhoud en voorbereidingen voor het komende groeiseizoen. Het is de perfecte tijd om vogelhuizen op te hangen en na te denken over effici├źnte bewateringssystemen voor de zomer. Hier zijn enkele nuttige tips en adviezen.

Vogelhuizen ophangen

  • Laatste kans: Als je nog geen vogelhuizen in je tuin hebt opgehangen, is dit het moment om dat te doen. Vogels beginnen al vroeg in het voorjaar met het zoeken naar nestgelegenheden. Door nu vogelhuizen op te hangen, vergroot je de kans dat je “huurders” krijgt voor het nieuwe broedseizoen.
  • Locatie: Zorg ervoor dat de vogelhuizen op een veilige, rustige plek hangen, uit de buurt van roofdieren en op een goede hoogte. De opening moet idealiter gericht zijn weg van de heersende windrichting om bescherming te bieden tegen weer en wind.

Watergeefsystemen

  • Voorbereiden op de zomer: Water geven kan in de zomer veel tijd en moeite kosten, vooral tijdens droge perioden. Een ge├»nstalleerd watergeef systeem kan een effici├źnte oplossing bieden, waarbij water direct naar de wortels van de planten wordt geleid.
  • Installatie: Overweeg de installatie van een druppelirrigatiesysteem of soaker slangen in je tuin. Deze systemen zorgen voor een gelijkmatige en effici├źnte waterverdeling, wat water bespaart en de planten ten goede komt. Het is het beste om dit systeem te installeren voordat de planten beginnen te groeien, zodat alles netjes uit het zicht blijft.
  • Advies: Het opzetten van een watergeef systeem kan complex zijn, afhankelijk van de grootte en indeling van je tuin. Professioneel advies kan helpen om een systeem te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en omstandigheden. Wij kunnen je adviseren over de beste opties en helpen bij de installatie.

Door nu actie te ondernemen met het ophangen van vogelhuizen en het plannen van een watergeef systeem, zet je belangrijke stappen naar een levendige en onderhoudsvriendelijke tuin. Deze voorbereidingen dragen bij aan de biodiversiteit in je tuin en zorgen voor een gezonde groei van je planten in de komende maanden.

× Hoe kan ik je helpen?