Skip to main content

Terwijl de dagen korter worden, transformeert je tuin zich in een oase van herfstkleuren en activiteiten. Oktober is niet alleen een tijd van verandering, maar ook een kans om te genieten van de unieke charmes die deze maand biedt. Van het installeren van tuinverlichting tot het helpen van de plaatselijke fauna, er zijn tal van manieren om je buitenruimte te verrijken.

Tuinverlichting als uitbreiding van je woonruimte: Tuinverlichting is meer dan alleen een praktische oplossing voor de donkere uren; het verandert de buitenruimte in een verlengstuk van je huis. Het biedt niet alleen veiligheid door zichtbaarheid maar creëert ook een uitnodigende sfeer die comfort en rust uitstraalt. Ben je op zoek naar die extra sprankeling? Ons team staat klaar om je te adviseren over stijlen en plaatsing om je tuin tot leven te brengen, zelfs na zonsondergang.

Een veilige haven voor egels: De bescheiden egel heeft onze hulp meer dan ooit nodig. Met eenvoudige aanpassingen kun je jouw tuin egelvriendelijk maken. Zorg voor kleine openingen in je hekwerk voor vrije doorgang, vermijd slakkenkorrels die schadelijk zijn voor egels, en creëer natuurlijke schuilplaatsen met bladeren en tuinafval. Heb je een vijver? Zorg dat egels er gemakkelijk uit kunnen klimmen om verdrinking te voorkomen. Overweeg ook het bouwen van een egelhuis, een leuk project dat een veilige schuilplaats biedt voor deze stekelige vrienden.

Fruit en vogels in harmonie: De herfst brengt een overvloed aan rijp fruit zoals appels en pruimen. Hoewel het verleidelijk is om te oogsten voor heerlijke huisgemaakte taarten en jam, is het laten liggen van wat fruit gunstig voor de vogels in je tuin. Deze natuurlijke voedselbron is essentieel, vooral later in de herfst wanneer ander voedsel schaars wordt.

Tuintips voor oktober:

  • Plantenbescherming: Begin met het aanbrengen van mulch rond je planten om ze te beschermen tegen de komende kou.
  • Gazonverzorging: Oktober is de laatste maand om je gazon te bemesten, waarbij je een speciale najaarsmeststof gebruikt die helpt bij het sterker maken van de wortels.
  • Voorjaarsbollen planten: Nu is het moment om voorjaarsbollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten te planten.
  • Bomen en struiken planten: Profiteer van de warmere grond en plant bomen en struiken. De grond is nog warm, wat wortelgroei stimuleert voordat de winter begint.
  • Onderhoud van tuingereedschap: Maak je tuingereedschap schoon en slijp de bladen voordat je ze opbergt voor de winter.

Oktober nodigt ons uit om onze tuinen te zien als levende ecosystemen. Het is een tijd van voorbereiding, bescherming en het verwelkomen van natuurlijke schoonheid. Door tuinverlichting, wildvriendelijke praktijken en seizoensonderhoud kunnen we actief deelnemen aan het koesteren van onze buitenruimtes. Wil je meer weten of heb je specifieke vragen? Wij staan voor je klaar met advies en ondersteuning voor al je tuinbehoeften.

× Hoe kan ik je helpen?