Skip to main content

Oktober is een uitstekende maand voor diverse tuinwerkzaamheden, waaronder het verplaatsen van planten en het planten van nieuwe rozen. Hieronder vindt u enkele nuttige tips om deze taken succesvol uit te voeren.

Planten verplaatsen in oktober

Het najaar is het ideale moment om vaste planten, groenblijvende heesters, coniferen en kleine bomen te verplaatsen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom tijdig een schets van zowel de huidige situatie als van uw toekomstige tuinindeling. Dit helpt u om later alles efficiรซnt uit te voeren. Let vooral op de grootte, groeiwijze en standplaats van de planten, aangezien deze factoren na het afsterven van de beplanting niet meer zichtbaar zijn. Neem deze aspecten mee in uw nieuwe uitvoeringsplan, waarbij de schaduw- of zonstandplaats in uw tuin een belangrijke rol speelt.

Rozen planten in oktober

Oktober is ook een perfecte tijd om rozen te planten. De grond is nog niet te koud, waardoor de wortels goed kunnen aanslaan. Hierdoor zullen de rozen in het voorjaar sneller en beter uitlopen. Potgekweekte rozen kunnen het hele jaar door geplant worden, behalve tijdens vorstperiodes. Vergeet niet om bij het planten de grond goed te bewerken en te verbeteren voor de beste groeiresultaten.

Door deze tips te volgen, kunt u uw tuin in oktober optimaal voorbereiden op het volgende groeiseizoen. Of u nu planten verplaatst of nieuwe rozen plant, deze maand biedt uitstekende mogelijkheden om uw tuin te verrijken en te verbeteren.

× Hoe kan ik je helpen?