Skip to main content

November brengt unieke uitdagingen met zich mee voor het onderhoud van uw tuin, vooral als het gaat om het verzorgen van uw gazon. In dit artikel geven we u enkele cruciale tips om uw gazon gezond en mooi te houden tijdens deze overgangsmaand.

Gazonverzorging in November

Het gazon blijft groeien zolang de temperatuur boven de 6 graden Celsius blijft. Dit betekent dat u ook in november nog moet maaien. Een belangrijke tip: zet uw grasmaaier niet te laag. Een maaihoogte van 3-4 cm is ideaal voor deze tijd van het jaar. Te kort maaien is niet verstandig, omdat het gras kwetsbaarder wordt voor weersinvloeden en ziektes.

Onderhoud van het Gazon in November

In november is het ook belangrijk om uw gazon niet meer te behandelen tegen mos en het niet meer te bemesten. Bemesting kan de groei stimuleren, wat uw gazon kwetsbaarder maakt voor vorstschade. Gras is namelijk erg gevoelig voor vorst. Een extra tip: loop niet over uw gazon tijdens vorstperioden. Dit kan leiden tot bruine vlekken in het voorjaar, wat de gezondheid en het uiterlijk van uw gazon kan beïnvloeden.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw gazon de winter goed doorkomt en in het voorjaar weer volop kan groeien en bloeien. Een goed onderhouden gazon is immers de basis van een prachtige tuin!

× Hoe kan ik je helpen?