Skip to main content

Oktober brengt specifieke onderhoudstaken met zich mee voor elke tuinliefhebber. Van het juist afvoeren van gemaaid gras tot het voorbereiden van nestkastjes voor de winter, elke actie draagt bij aan een gezonde en levendige tuin. Hier zijn enkele essentiรซle onderhoudstips voor oktober 2021.

Gemaaid Gras Afvoeren

In het najaar is het aan te raden om gemaaid gras van uw gazon te verwijderen en af te voeren. In deze tijd van het jaar breekt de natuur het gras namelijk minder gemakkelijk af, wat nadelig kan zijn voor uw grasmat. Als het gemaaide gras blijft liggen, kan het een viltachtige laag vormen die de doordringbaarheid van lucht en water belemmert. Een nuttige tip: als u gedurende het jaar het gras na het maaien laat liggen, een proces dat ook wel mulchen wordt genoemd, gebruik dan alleen organische meststoffen.

Onderhoud van Nestkastjes in Oktober

Oktober is ook de perfecte tijd om de nestkastjes in uw tuin schoon te maken. Vogels maken in de winter graag gebruik van deze beschutte plekjes. Door de nestkastjes nu schoon te maken en er wat droog tuinmateriaal in te doen, maakt u ze extra aantrekkelijk voor onze gevederde vrienden. Dit is niet alleen goed voor de vogels, maar het brengt ook leven en vrolijkheid in uw tuin tijdens de koudere maanden.

Door deze onderhoudstaken in oktober uit te voeren, zorgt u voor een gezonde basis voor uw tuin en biedt u onderdak aan de natuur. Deze maand is ideaal om uw tuin voor te bereiden op de winter en tegelijkertijd de biodiversiteit te ondersteunen.

× Hoe kan ik je helpen?