Skip to main content

Augustus is een cruciale maand voor tuinonderhoud, met speciale aandacht voor bemesting en waterbeheer. Hier zijn enkele essentiรซle tips om uw tuin deze maand optimaal te verzorgen.

Bemesting in Augustus

Een mooie tuin vereist de juiste bemesting, zowel voor de borders als voor het gazon. Meststoffen bevatten vaak een combinatie van stikstof (N), fosfor (P) en kali (K), die essentieel zijn voor de groei, bloei en weerstand van planten. Na augustus is het echter belangrijk om geen meststoffen te gebruiken die rijk zijn aan stikstof. Stikstof bevordert de groei van sappige scheuten en bladeren, wat nadelig kan zijn in de voorbereiding op de winter. Planten moeten in deze periode juist goed gehard zijn tegen de kou. Jonge scheuten zijn hier minder goed tegen bestand. Heeft u vragen over de juiste bemesting voor uw tuin, neem dan gerust contact met ons op.

Bemesting in Augustus

Gebruik van Regenwater

Het is ook belangrijk om zuinig om te gaan met water, vooral in de zomermaanden. Overweeg het plaatsen van een regenton in uw tuin. Dit helpt niet alleen om een tekort aan water te voorkomen, maar biedt uw planten ook het beste water: regenwater. Regenwater bevat minder kalk en mineralen dan kraanwater en heeft van nature nauwelijks opgeloste stoffen. Dit maakt het makkelijker voor meststoffen om op te lossen in het water, waardoor uw planten de voedingsstoffen beter kunnen benutten.

Door deze tips in augustus toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin gezond blijft en goed voorbereid is op de komende herfst- en wintermaanden. Een goed onderhouden tuin is de sleutel tot een bloeiend voorjaar!

× Hoe kan ik je helpen?