Skip to main content

September brengt veranderingen in het weer, wat nieuwe kansen biedt voor tuinonderhoud en -verzorging. Dit is de perfecte tijd om vaste planten te splitsen en dahlia’s te verzorgen. Hier zijn enkele nuttige tips om uw tuin deze maand te onderhouden.

Vaste Planten Splitsen en Verplanten

De combinatie van warme grond en voldoende regenval maakt september ideaal voor het splitsen en verplanten van vaste planten. Dit is niet alleen een kans om oude delen van de plant te verwijderen en alles te verjongen, maar het helpt de plant ook om zich snel te herstellen en sterk de winter in te gaan. Let op: als u siergrassen in uw tuin heeft die deze behandeling nodig hebben, stel deze taak dan uit tot het voorjaar.

Vaste Planten Verzorgen in September

Dahlia’s in de Tuin

Dahlia’s zijn weer helemaal terug en bloeien rijkelijk in veel tuinen. Deze prachtige bloemen, verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en vormen, zijn ook uitstekend voor op de vaas. Knip de bloemen uit de tuin en maak een scherpe snede onderaan de stengel met een mesje. Zet ze vervolgens in lauwwarm water. Dahlia’s hebben veel water nodig, dus controleer regelmatig of er voldoende water in de vaas zit. Door regelmatig bloemen te knippen, stimuleert u de plant om nieuwe knoppen te vormen, wat de bloei bevordert.

Door deze tips in september toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin er prachtig bij staat en goed voorbereid is op de komende seizoenen. Deze maand biedt unieke mogelijkheden om uw tuin te verrijken en klaar te maken voor een kleurrijke herfst.

× Hoe kan ik je helpen?