Skip to main content

Een boomspiegel is het stukje grond rond de stam van een boom. Via de boomspiegel krijgen de wortels voldoende lucht en water. Deze ruimte kun je goed beplanten met bv Pachysandra of Oost Indische kers (foto). Het is een prima manier om de boomwortels in je tuin te camoufleren en om uitdrogen door de zon tegen te gaan.

Boomspiegel beplanting:

  • Pachysandra en Oost-Indische kers: Maak gebruik van de ruimte rondom de stam van je bomen, ook wel bekend als de boomspiegel. Beplant deze ruimte met bodembedekkers zoals Pachysandra of Oost-Indische Kers (zie foto). Hiermee zorg je niet alleen voor een esthetische toevoeging aan je tuin, maar ook voor een goede beluchting en hydratatie van de boomwortels.

Onderhoud van houten structuren:

  • Pergola’s, schuttingen en overkappingen: Het hout van pergola’s, schuttingen en overkappingen kan in de loop der tijd verkleuren door blootstelling aan weer en wind. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen nadelige invloed op de kwaliteit van het hout. Als je de oorspronkelijke kleur wilt behouden, kun je het hout behandelen met speciale oliΓ«n of beits.

Door de boomspiegel te beplanten en aandacht te besteden aan het onderhoud van houten structuren, houd je jouw tuin niet alleen gezond en mooi, maar zorg je ook voor een langdurige levensduur van de bomen en de houten elementen in je tuin.

× Hoe kan ik je helpen?