Skip to main content

November is een maand waarin de natuur zich voorbereidt op de winter, en dit biedt unieke kansen voor tuinliefhebbers. In dit artikel delen we enkele waardevolle tuintips voor november 2021, gericht op het ondersteunen van de natuurlijke cyclus in uw tuin.

Loof van Bomen en Struiken

Het afgevallen loof van bomen en struiken speelt een belangrijke rol in het ecosysteem van uw tuin. Ons advies: laat het liggen. Dit loof biedt niet alleen voedsel en bescherming aan vogels, die er insecten en zaden in zoeken, maar het dient ook als natuurlijke bescherming voor planten en dieren. Bovendien is het een uitstekende voedingsbron voor de bodem.

Compost Maken van Herfstblad

De herfst brengt een overvloed aan bladeren in prachtige tinten rood, oranje en geel. Deze bladeren zijn perfect voor het maken van bladaarde. Verzamel het herfstblad en start een composthoop. Dit is niet alleen een geweldige manier om organisch afval te hergebruiken, maar het levert ook waardevolle compost op. Deze compost is een uitstekende grondverbeteraar en draagt bij aan de gezondheid van uw tuin.

Door deze eenvoudige, maar effectieve tuintips te volgen, helpt u niet alleen de natuurlijke cyclus in uw tuin te ondersteunen, maar draagt u ook bij aan een gezondere en meer duurzame tuinomgeving. November is de perfecte maand om uw tuin voor te bereiden op de komende winter en tegelijkertijd de basis te leggen voor een bloeiend voorjaar!

× Hoe kan ik je helpen?