Skip to main content

Mei is een prachtige maand in de tuin, waarin alles tot leven komt en de voorbereidingen voor de zomer in volle gang zijn. Hier zijn enkele nuttige tips om je tuin deze maand te verrijken.

Blauweregen en andere klimplanten

  • Blauweregen (Wisteria): Met zijn indrukwekkende bloemtrossen is blauweregen een ware blikvanger. Deze klimplant is niet alleen mooi, maar trekt ook nuttige bestuivers zoals bijen en vlinders aan. Zorg voor een stevige ondersteuning, aangezien blauweregen zwaar kan worden.
  • Advies voor klimmers: Ben je op zoek naar andere klimplanten voor je pergola of schutting? Er zijn vele opties die je tuin kunnen verfraaien, zoals clematis, kamperfoelie (Lonicera) of klimrozen. Wij kunnen je adviseren over de beste keuze voor jouw tuinsituatie.

Organische meststoffen

  • Voeding voor je tuin: Organische meststoffen zijn essentieel voor een gezonde tuin. Ze voeden niet alleen de planten, maar ondersteunen ook het bodemleven en verbeteren de grondstructuur.
  • Gebruik in potten: Maak je potten schoon voordat je ze opnieuw gebruikt en meng een langwerkende organische meststof door de grond. Dit zorgt voor een geleidelijke afgifte van voedingsstoffen, ideaal voor de groei en bloei van je planten.

Telen van kruiden en eetbare planten

  • Begin klein: Het telen van je eigen kruiden en eetbare planten is niet alleen leuk, maar ook zeer belonend. Begin met eenvoudige soorten zoals aardbeien, bieslook, bramen, Oost-Indische kers of (mini)tomaten.
  • Eigen oogst: Zelfgekweekte kruiden en groenten smaken vaak veel intenser dan wat je in de winkel koopt. Het is een geweldige manier om te experimenteren met smaken en gerechten, en de voldoening van het eten van je eigen oogst is ongeëvenaard.

Door deze tips in mei toe te passen, maak je optimaal gebruik van de groeimogelijkheden die deze maand biedt. Of je nu kiest voor de prachtige bloemen van blauweregen, de voordelen van organische meststoffen, of het plezier van het telen van je eigen kruiden en eetbare planten, mei is de perfecte tijd om actief te zijn in je tuin.

× Hoe kan ik je helpen?