Skip to main content

Juni is een actieve maand in de tuin, waarin zowel het onderhoud als nieuwe projecten aandacht vragen. Hier zijn enkele nuttige tips om je tuin deze maand te verzorgen en te verbeteren.

Diervriendelijke mierenbestrijding

Mieren kunnen nuttig zijn voor je tuin door het helpen afbreken van organisch materiaal, maar soms worden ze een plaag. Hier zijn enkele diervriendelijke methoden om mieren te bestrijden:

  • Natuurlijke afweermiddelen: Strooi krijt-, talk- of babypoeder rond de plekken waar je mieren hebt gezien. Mieren lopen niet graag over deze poeders. Koffiedik, fijn gesneden uiensnippers of knoflook zijn ook effectieve afweermiddelen.
  • Planten met sterke geuren: Planten zoals Afrikaantjes, Lavendel en Bieslook hebben een sterke geur waar mieren niet van houden. Het planten van deze soorten kan helpen om mieren op afstand te houden.

Vakmensen voor tuinprojecten

  • TuinKeur-hoveniers: Voor grotere tuinprojecten zoals het aanleggen van een overkapping, terras of tuinafscheiding, is het inschakelen van een professionele hovenier een slimme keuze. TuinKeur-gecertificeerde hoveniers zijn erkende vakmensen die je kunnen helpen bij zowel technische als tuingerelateerde projecten.
  • Aanplant en tuinstijl: Een professionele hovenier kan ook advies geven over de aanplant van je tuin, passend bij elke gewenste stijl. Of je nu een moderne, cottage of natuurlijke tuin wilt, een vakman kan je droomtuin realiseren.

Bevestigen van planten

  • Steun voor planten: Naarmate planten, struiken en bomen groeien, kunnen ze soms extra steun gebruiken. Gebruik binddraad, boomband, plantringen, plantensteunen of raffia om ze bijeen te binden of te bevestigen.
  • Kleurkeuze: Kies voor materialen in groen of bruin om ervoor te zorgen dat ze minder opvallen in je tuin. Dit helpt de natuurlijke schoonheid van je planten te behouden zonder afleiding van de steunmaterialen.

Door deze tips in juni toe te passen, kun je genieten van een goed onderhouden en prachtig vormgegeven tuin. Of je nu focust op het diervriendelijk bestrijden van mieren, het starten van nieuwe tuinprojecten of het bieden van de nodige steun aan je planten, deze maand biedt volop kansen om je tuin te verbeteren.

× Hoe kan ik je helpen?