Skip to main content

Juli is een maand waarin je tuin volop in bloei staat en het warme weer vraagt om speciale aandacht voor waterbeheer. Het is ook een uitstekende tijd om je tuin aantrekkelijk te maken voor vlinders. Hier zijn enkele tips om je tuin deze maand te verzorgen en te verrijken.

Vlinders naar je tuin halen

  • CreĆ«er hoogteverschillen: Vlinders zijn aangetrokken tot tuinen met variatie in hoogte. Overweeg het planten van klimplanten, struiken en bomen naast lagere bloeiende planten.
  • Zon en kleur: Zorg ervoor dat je tuin gebieden heeft die rijk zijn aan zonlicht, aangezien vlinders warmte nodig hebben om actief te blijven. Felgekleurde en zoetgeurende bloemen trekken vlinders aan door hun nectar.
  • Waardplanten: Planten zoals klimop, hulst en damastbloem zijn essentieel voor vlinders om hun eitjes op te leggen. Het toevoegen van deze planten ondersteunt de volledige levenscyclus van vlinders.
  • Vlindervriendelijk bloemenmengsel: Overweeg een speciaal bloemenmengsel voor vlinders te zaaien. Deze mengsels bevatten een verscheidenheid aan nectarrijke bloemen die gedurende het hele seizoen bloeien.

Zorg voor je tuin bij droogte

  • EfficiĆ«nt water geven: Tijdens droge perioden is het belangrijk om je tuin voldoende water te geven. Geef liever een paar keer per week ruim water dan elke dag een beetje. Dit moedigt planten aan om diepere wortels te ontwikkelen, wat ze beter bestand maakt tegen droogte.
  • Beste tijdstip voor water geven: Sproei je tuin vroeg in de ochtend of laat in de avond om verdamping te minimaliseren en het meeste uit je water te halen. Dit zorgt ervoor dat het water dieper in de grond kan doordringen en effectief bij de wortels van je planten komt.

Door deze tuintips in juli toe te passen, creƫer je een levendige en gezonde tuin die zowel een toevluchtsoord is voor jou als voor de lokale vlinderpopulatie. Bovendien zorg je ervoor dat je planten en gazon goed gehydrateerd blijven tijdens de warmste maanden van het jaar.

× Hoe kan ik je helpen?