Skip to main content

Februari kan nog steeds koud zijn met kans op late vorstperioden, wat een uitdaging vormt voor sommige planten in je tuin. Tegelijkertijd is het een uitstekende maand om plannen te maken voor het komende tuinseizoen. Hier zijn enkele gerichte tips om je tuin in februari te verzorgen en voor te bereiden op de lente.

Bescherming van hortensia’s

  • Vorstbescherming: Hortensia’s hebben hun bloeiknoppen voor het jaar al gevormd en zijn kwetsbaar voor late vorst. Bescherm deze gevoelige knoppen met vliesdoek wanneer er vorst wordt voorspeld. Dit helpt om de planten gezond te houden en zorgt voor een prachtige bloei in het voorjaar.

Nieuwe aanplant voor vogels

  • Eetbare planten: Het aantrekken van vogels naar je tuin verhoogt niet alleen de biodiversiteit, maar biedt ook natuurlijke plaagbestrijding. Overweeg bij nieuwe aanplant het gebruik van planten die voedsel bieden aan vogels. Planten met bottels, zoals rozenbottels, zijn niet alleen voedzaam voor vogels maar ook decoratief in je tuin.

Plannen voor een nieuwe indeling

  • Tuinherinrichting: Als je vooruitkijkt naar het tuinseizoen en overweegt een nieuwe indeling, erfafscheiding of industriële elementen toe te voegen, begin dan nu met plannen. Het vroege voorjaar is de perfecte tijd om deze projecten te starten, zodat je tuin klaar is wanneer het groeiseizoen begint.
  • Professioneel advies: Overweeg professioneel advies in te winnen voor het ontwerpen en uitvoeren van je plannen. Een ervaren hovenier kan je helpen om je ideeën te realiseren en ervoor te zorgen dat je tuin zowel functioneel als esthetisch aan je wensen voldoet.

Februari is de ideale tijd om zowel beschermende maatregelen te nemen voor je bestaande planten als om te dromen over en te plannen voor toekomstige tuinprojecten. Door nu actie te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je tuin er het hele jaar door op zijn best uitziet.

× Hoe kan ik je helpen?