Skip to main content

December is niet alleen de maand van feestdagen en gezelligheid, maar ook een uitstekende tijd om je tuin voor te bereiden op het komende jaar. Hier zijn enkele waardevolle tips om je tuin deze maand de aandacht te geven die het verdient.

Hedera (Klimop) in de Winter

Hedera, beter bekend als klimop, is een veelzijdige plant die zelfs in de winter je tuin kan verfraaien. Met bloemen in de herfst en bessen in de winter biedt klimop niet alleen een groen uitzicht maar ook voedsel voor vogels. De bladeren, bloemen en bessen kunnen bovendien prachtig worden verwerkt in groene arrangementen binnenshuis, waarmee je een stukje van je tuin naar binnen brengt.

Maak een Tuinplan

De rustige decembermaand is het perfecte moment om na te denken over toekomstige tuinprojecten. Wil je iets nieuws creëren of bestaande elementen in je tuin veranderen? Begin met het verzamelen van foto’s die je aanspreken en maak een moodboard van je ideeën. Dit helpt om je visie te verduidelijken en concrete plannen te maken. Voor professioneel advies over de mogelijkheden in jouw tuin kun je altijd bij ons terecht.

Bestrating en Waterafvoer

Overweeg je nieuwe bestrating aan te leggen? De winterperiode kan hier een goede tijd voor zijn, mits het weer dit toelaat. Echter, met de toename van bestrating in tuinen neemt ook het risico op wateroverlast toe. Een doordachte mix van bestrating en groen, samen met een goed plan voor de afvoer van hemelwater, is essentieel om toekomstige problemen te voorkomen. Denk aan het integreren van waterdoorlatende bestrating of het aanleggen van een regentuin om overtollig water op te vangen. Heb je hulp nodig bij het plannen of uitvoeren? Wij staan klaar om je te ondersteunen.

Door nu tijd en aandacht te besteden aan je tuin, kun je ervoor zorgen dat deze er het hele jaar door op zijn best uitziet. Of het nu gaat om het toevoegen van wintergroene planten zoals klimop, het plannen van toekomstige tuinprojecten, of het aanpakken van de bestrating, elke stap die je zet draagt bij aan een mooiere, functionelere buitenruimte.

× Hoe kan ik je helpen?