Skip to main content

Augustus is een heerlijke maand in de tuin, waarin de natuur zich van haar beste kant laat zien. Hier zijn enkele tips om optimaal van deze prachtige periode te genieten:

1. Neem de tijd om te ontspannen:

  • Geniet van het moment: Augustus is de perfecte tijd om even lekker te ontspannen in je tuin. Terwijl je af en toe een klusje oppakt, is het ook belangrijk om gewoon te niksen en te genieten van de rust en schoonheid om je heen. Strijk neer met je voetjes omhoog, luister naar het gezang van de vogels en observeer de insecten die tussen de bloemen en struiken fladderen.

2. Wees vriendelijk voor wespen:

  • Onmisbare bestuivers: Ondanks dat wespen soms als lastig worden ervaren, zijn ze onmisbaar voor de bestuiving van bloemen. Wees niet bang voor ze! Als je geen zoetigheid buiten eet, zullen ze niet snel op je afkomen. Blijf rustig, dan zullen wespen dat ook doen.

3. Vogeldrinkbak:

  • Trek vogels aan: Plaats een vogeldrinkbak in je tuin om vogels aan te trekken. Het biedt niet alleen drinkgelegenheid, maar ook verkoeling tijdens warme dagen. Bovendien helpen vogels in je tuin bij het bestrijden van insecten, wat weer bijdraagt aan een gezondere omgeving.

Door te genieten van de nazomerse pracht in je tuin en door vriendelijk te zijn voor de natuurlijke bezoekers, kun je optimaal profiteren van deze mooie tijd van het jaar. Dus leun achterover, ontspan en laat je omringen door de rustgevende schoonheid van de natuur!

× Hoe kan ik je helpen?