Skip to main content

Augustus brengt de volle zomer naar je tuin, en met deze tips kun je zowel praktisch als ecologisch verantwoord te werk gaan. Hier zijn enkele ideeΓ«n om je tuin deze maand te verrijken.

Kleingeld voor lokale tuinproducten

  • Lokale verkoopkasten: Houd wat kleingeld bij de hand voor die spontane stops bij lokale verkoopkasten langs de weg. Deze kasten bieden vaak tuinplanten, zaden en soms zelfs verse groenten en fruit aan, rechtstreeks uit de tuin van de eigenaar. Het is een geweldige manier om unieke planten te vinden en lokale tuiniers te ondersteunen.
  • Voordelen: Naast dat je vaak unieke en gezonde planten tegenkomt voor een goede prijs, draag je bij aan een lokale gemeenschap en verminder je je ecologische voetafdruk door lokaal gekweekte producten te kopen.

Wateroverlast verminderen

  • Groene tuinoplossingen: Een groene tuin helpt om wateroverlast te verminderen, verkoelt de omgeving in de zomer en biedt een habitat voor insecten en vogels. Als je overweegt je tuin te renoveren, denk dan aan alternatieven zoals waterdoorlatende klinkers, grind, split of grasbetontegels.
  • Regenwaterbeheer: Door het gebruik van deze materialen kan regenwater natuurlijk in de grond wegzakken, wat helpt om overstromingen te voorkomen en het grondwater aan te vullen.

Biodiversiteit bevorderen

  • Pitten en zaden: Bewaar de pitten van fruit zoals kersen en walnoten. Strooi ze uit in gebieden waar weinig bomen staan of in je eigen tuin als je de ruimte hebt. Dit is een eenvoudige en natuurlijke manier om de biodiversiteit te vergroten en nieuwe bomen te laten groeien.
  • Laat de natuur zijn gang gaan: Door de natuur een handje te helpen zonder te veel menselijke interventie, kun je bijdragen aan een gezonder en diverser ecosysteem in je omgeving.

Door deze tips in augustus toe te passen, kun je niet alleen genieten van een prachtige tuin, maar draag je ook bij aan een duurzamere en ecologisch rijkere omgeving. Het is de perfecte tijd om zowel praktische verbeteringen aan te brengen als om de natuurlijke schoonheid van je tuin te vieren.

× Hoe kan ik je helpen?