Skip to main content

pril is een prachtige maand om je tuin te verrijken en te beschermen tegen ongewenste plagen. Of je nu droomt van water in je tuin zonder een vijver aan te leggen of je buxus wilt beschermen tegen de buxusmot, hier zijn enkele nuttige tips.

Water in de tuin zonder vijver

  • Creatieve waterfeatures: Als je geen vijver hebt maar toch water in je tuin wilt introduceren, overweeg dan het gebruik van een regenton, teil of zinken vuilnisbak. Vul deze met water en plaats er waterplanten in zoals snoekkruid. Dit creΓ«ert een aantrekkelijk waterfeature dat weinig onderhoud vereist en de hele zomer plezier biedt.
  • Onderhoud: Zorg ervoor dat je waterfeature op een zonnige plek staat om de groei van de waterplanten te bevorderen. Voeg eventueel een kleine fontein of waterpomp toe om het water in beweging te houden, wat de groei van algen helpt voorkomen.
  • Advies voor vijveraanleg: Als je interesse hebt in het aanleggen van een echte vijver, staan wij klaar om je van professioneel advies te voorzien. Een vijver kan een prachtige aanvulling zijn op je tuin en biedt een habitat voor diverse waterdieren en -planten.

Bestrijding van de buxusmot

  • Vroege detectie: Begin vanaf het voorjaar met het controleren van je buxus op tekenen van rupsen van de buxusmot. Vroege detectie en bestrijding zijn cruciaal om schade te beperken.
  • Voortdurende controle: Omdat buxusmotten uit de omgeving kunnen blijven komen, is het belangrijk om je buxus de hele zomer door te blijven controleren en zo nodig te bestrijden. Dit vereist regelmatige aandacht en kan elk jaar opnieuw nodig zijn.
  • Alternatieven voor buxus: Als je op zoek bent naar een onderhoudsarm alternatief voor buxus, zijn er verschillende opties beschikbaar. Planten zoals Ilex crenata (Japanse hulst) of Euonymus japonicus kunnen vergelijkbare esthetische resultaten bieden zonder de problemen die de buxusmot met zich meebrengt. Wij kunnen je adviseren over de beste keuzes voor jouw tuin.

Door deze tips in april toe te passen, kun je genieten van de schoonheid van water in je tuin en je planten beschermen tegen schadelijke plagen. Het is een geweldige tijd van het jaar om je tuin te verfraaien en voor te bereiden op de komende zomermaanden.

× Hoe kan ik je helpen?