Skip to main content

Augustus is een actieve maand voor tuinonderhoud, met speciale aandacht voor gazonverzorging en het onderhouden van aardbeien. Hier zijn enkele essentiรซle tips om uw tuin deze maand optimaal te verzorgen.

Gazonverzorging in Augustus

Het gras groeit in augustus nog stevig door, dus regelmatig maaien blijft belangrijk. Hoewel we af en toe een goede regenbui hebben, is het aan te raden om het gras niet te maaien als het erg nat is. Nat gras kan leiden tot klonters en een ongelijk maaibeeld, omdat het gras niet mooi door de machine wordt afgesneden. Als het mogelijk is, wacht dan met maaien tot het gras wat droger is. Dit zorgt voor een mooier en gezonder gazon.

Gazonverzorging in Augustus

Aardbeien Onderhouden

Aardbeien, de zomerkoninkjes van de moestuin, zijn een favoriet bij velen. Voor de niet doordragende soorten aardbeien is augustus de tijd om ze op orde te brengen. Verwijder de jonge uitlopers van de oude planten en gebruik deze om een nieuw veld met planten aan te leggen. Vergeet niet de grond goed te bewerken voordat u nieuwe planten aanlegt. Het is aan te raden om de grond vier weken voor de aanplant te spitten en te mengen met oud stalmest of compost. Dit zorgt voor een vruchtbare bodem waarin de nieuwe aardbeienplanten goed kunnen groeien.

Door deze onderhoudstips in augustus toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed voorbereid is op de komende seizoenen. Een goed onderhouden tuin is de basis voor een gezonde en bloeiende tuin in het volgende jaar!

× Hoe kan ik je helpen?