Skip to main content

September is een belangrijke maand in de tuin, vooral als het gaat om het snoeien en verzorgen van bepaalde planten. Hier zijn enkele essentiële tips voor het snoeien in september 2021, met speciale aandacht voor decoratieve zaaddozen, druiven, en oleanders.

Decoratieve Zaaddozen Behouden

Bij vaste planten die aantrekkelijke zaaddozen vormen, zoals Iris sibirica, I. foetidissima en Papaver oriëntale, is het aan te raden om de uitgebloeide stengels niet af te knippen. Deze zaaddozen bieden niet alleen een prachtig winterbeeld, maar zijn ook een traktatie voor de tuinvogels. Door ze te laten staan, voegt u zowel esthetische waarde als natuurlijke voedselbronnen toe aan uw tuin.

Snoeien van Druiven in September

Druiventrossen Zon Geven

Voor een optimale rijping van druiventrossen is het belangrijk dat ze voldoende zonlicht krijgen. Verwijder daarom wat bladeren boven de trossen. Snoei ook lange uitlopers terug tot op een paar ‘ogen’, maar blijf minstens tien centimeter van de druiventrossen verwijderd om indroging van de ranken te voorkomen.

Oleander Snoeien

Het snoeien van oleanders (Nerium oleander) is het handigst wanneer ze klaargemaakt worden voor de winterberging. Door ze flink terug te snoeien, verwijdert u veel ziekteverwekkers en maakt u de planten klaar voor een gezonde start in het voorjaar.

Door deze snoeitips in september toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin niet alleen mooi blijft, maar ook gezond en aantrekkelijk voor zowel planten als dieren. Deze maand biedt unieke kansen om uw tuin voor te bereiden op de komende wintermaanden.

× Hoe kan ik je helpen?