Skip to main content

Oktober is een belangrijke maand in de tuin, vooral als het gaat om het oogsten en verzorgen van bepaalde planten. In dit artikel delen we enkele waardevolle tips voor het snoeien en verzorgen van druiven en zonnebloemen in oktober 2021.

Druiven Oogsten in Oktober

Heeft u druiven in uw tuin? Dan is oktober vaak de maand om ze te oogsten. Het juiste oogstmoment kan per druivensoort verschillen en hangt af van de groeiomstandigheden. De beste manier om te bepalen of uw druiven rijp zijn, is door te proeven. Zijn ze nog niet zoet genoeg? Laat ze dan nog even hangen. Druiven worden zoeter naarmate ze langer aan de wijnstok rijpen.

Als uw druiven vol trossen hangen maar nog niet rijp zijn, overweeg dan om een net te gebruiken om ze te beschermen tegen vogels. Zorg er wel voor dat u de druiven plukt voordat de stelen bruin worden, om de beste kwaliteit te garanderen.

Zonnebloemen Verzorgen

Zonnebloemen zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan uw tuin, maar ze zijn ook nuttig voor de vogels. Als u zonnebloemen heeft, overweeg dan om ze af te knippen en op de voedertafel te leggen. U kunt ze ook laten drogen. De gedroogde zaaddozen kunnen later, bijvoorbeeld tijdens vorst en sneeuw, in de tuin worden gelegd als lokaas voor vogels. Dit houdt uw tuin levendig en aantrekkelijk voor onze gevederde vrienden.

Door deze tips te volgen, zorgt u ervoor dat uw tuin niet alleen mooi blijft, maar ook een bron van voedsel en leven biedt tijdens de herfstmaanden. Oktober is de perfecte tijd om te genieten van de vruchten van uw arbeid en tegelijkertijd de natuur een handje te helpen!

× Hoe kan ik je helpen?