Skip to main content

November is een cruciale maand voor tuinliefhebbers en de natuur. Terwijl we ons voorbereiden op de winter, is het belangrijk om te weten hoe en wanneer te snoeien. In dit artikel delen we essentiële tips voor het snoeien in november 2021, met een focus op het ondersteunen van de biodiversiteit in uw tuin.

Eenjarige Planten

Eenjarige planten, zoals het prachtige vingerhoedskruid, bereiken het einde van hun levenscyclus in november. Hoewel het verleidelijk kan zijn om ze meteen af te knippen en op te ruimen, is het beter om dit nog even uit te stellen. Deze planten bieden namelijk essentiële beschutting en voedselbronnen voor de dieren in uw tuin. Door het snoeien uit te stellen, helpt u lokale fauna zoals insecten en kleine zoogdieren.

Snoeien in november: Insecten, Vogels en Egels

Insecten, Vogels en Egels

Onze tuinen zijn niet alleen voor ons; ze zijn ook een toevluchtsoord voor diverse dieren. Insecten, vogels en egels zijn enkele van de vele bezoekers die afhankelijk zijn van onze tuinen voor voedsel, beschutting en bescherming. Een eenvoudige manier om deze dieren te helpen, is door snoeiafval, bladeren, schors en takken in hoekjes van uw tuin te laten liggen. Dit creëert natuurlijke schuilplaatsen en voedselbronnen, wat bijdraagt aan een gezonde en levendige tuinecosysteem.

Door bewust te snoeien en de natuur in uw tuin te ondersteunen, draagt u bij aan de biodiversiteit en creëert u een toevluchtsoord voor lokale fauna. Houd deze tips in gedachten terwijl u uw tuin voorbereidt op de wintermaanden!

× Hoe kan ik je helpen?