Skip to main content

Ontdek hier handige tips voor het snoeien van je tuin in juni, zodat je tuin er netjes uitziet en gezond blijft gedurende het groeiseizoen.

1. Snoeien van coniferen

In juni is het tijd om je coniferen te snoeien. Coniferen groeien snel, dus regelmatig snoeien helpt om ze mooi in vorm te houden en voorkomt dat ze te breed en te hoog worden. Gebruik hiervoor het juiste gereedschap of schakel de hulp in van een professional.

2. Blauweregen snoeien

De blauweregen (Wisteria) bloeit in het voorjaar en kan na de bloei worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant in toom te houden. Verwijder dode takken en snoei de plant terug tot de gewenste grootte en vorm.

3. Onderhoud van het gazon en de borders

Bemest je gazon en borders om de groei van gras en planten te stimuleren. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de energie van de planten te richten op nieuwe groei en bloei.

4. Klimplanten vastbinden

Bind klimplanten stevig vast aan hun ondersteuning om te voorkomen dat ze gaan zwerven of beschadigd raken door wind of regen. Dit zorgt voor een nette en georganiseerde uitstraling in je tuin.

5. Controleer de vijver

Neem de tijd om je vijver te controleren op eventuele problemen, zoals algen of verstopte filters. Voer indien nodig onderhoud uit om de waterkwaliteit te behouden en de vissen en planten gezond te houden.

Met deze snoeitips voor juni kun je je tuin netjes en gezond houden, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft. Veel tuinplezier!

× Hoe kan ik je helpen?