Skip to main content

Augustus is een ideale maand voor specifieke snoeiwerkzaamheden in uw tuin, met name voor het snoeien van hagen en lavendel. Hier zijn enkele nuttige tips om deze klussen effectief aan te pakken.

Haag Snoeien in Augustus

Heeft u een haag in uw tuin die nog een snoeibeurt nodig heeft? Augustus is het perfecte moment om dit te doen. Door nu te snoeien, krijgt de haag de kans om nog een beetje te groeien voordat de winter invalt. De jonge scheuten kunnen dan tijdig afharden, wat de haag helpt om strak en gezond de winter in te gaan. Dit vermindert ook de kans op bevriezing van het jonge schot. Een goede tip voor een strakke haag is om de onderkant iets breder te knippen dan de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat het licht alle delen van de haag bereikt.

Haag Snoeien in Augustus

Lavendel Snoeien

Het is ook tijd om de uitgebloeide lavendel te snoeien. Dit wordt ook wel vormsnoei genoemd. Knip de uitgebloeide bloemen weg en neem ook de bovenste topjes van het groen mee. Dit houdt de lavendel compact en in vorm. In het voorjaar wordt de lavendel nogmaals gesnoeid, maar dan een stuk dieper. Let erop dat u nooit dieper snoeit dan onder de onderste nieuwe scheuten.

Lavendel Snoeien in Augustus

Door deze snoeitips in augustus toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin er netjes en verzorgd uitziet en dat uw planten goed voorbereid zijn op de komende seizoenen. Een goed gesnoeide tuin is de basis voor een gezonde en bloeiende tuin in het volgende jaar!

× Hoe kan ik je helpen?