Skip to main content

Het is inderdaad een goed moment om rozen te snoeien in april. Hier zijn enkele tips voor het snoeien van rozen:

  1. Verwijder dode, beschadigde en zieke takken: Snoei alle dode, beschadigde of zieke takken terug tot aan gezond hout. Dit helpt de gezondheid van de plant te bevorderen en voorkomt verspreiding van ziekten.
  2. Snoei terug tot een naar buiten gerichte knop: Snoei de takken terug tot net boven een naar buiten gerichte knop. Dit stimuleert nieuwe groei naar buiten toe, wat resulteert in een open en goed geventileerde plant.
  3. Dun de struik uit: Verwijder ook enkele van de oudere, dikkere takken om de struik te openen en licht en lucht door te laten dringen. Dit helpt bij het voorkomen van schimmelziekten en bevordert een gezonde groei.
  4. Zorg voor scherpe snoeischaar: Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar om schade aan de takken te minimaliseren en een nette snede te maken.
  5. Bemest na het snoeien: Na het snoeien is het een goed idee om de rozen te bemesten met een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor rozen. Dit zal de planten voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezonde groei en bloei.

Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat jouw rozen gezond en mooi bloeien gedurende de zomermaanden.

× Hoe kan ik je helpen?