Skip to main content

In Oktober komen enkele van de meest betoverende planten tot leven, waardoor tuinen worden omgetoverd tot kleurrijke oases van leven en schoonheid. Hier zijn enkele opvallende plantensoorten die je kunt tegenkomen:

Rimpelroos (Rosa Rugosa)

De heerlijk geurende Rimpelroos is een wilde roos die van oorsprong afkomstig is uit het Verre Oosten. Deze botanische schoonheid staat bekend om haar geur en produceert in het najaar prachtige rozenbottels. De vruchten bevatten veel vitamine C en worden daarom verwerkt in superfoods, theeën en jam.

Herfstaster (Aster novae-angliae)

De Herfstaster, afgeleid van het Oud-Griekse woord ‘astér’, wat ‘ster’ betekent, is een vaste plant die kleurrijk bloeit in september en oktober. De bloemen vormen wolken van lila, wit of paars en trekken nog steeds tal van insecten aan, waardoor je tuin tot leven komt met hun aanwezigheid.

Hortensia’s

Het is de perfecte tijd om de bloemen van hortensia’s te drogen. Pluk ze pas als ze helemaal uitgebloeid zijn en voelen stevig aan. Deze gedroogde bloemen kunnen vervolgens worden gebruikt om prachtige kransen te maken of in compacte boeketten op vazen te zetten, waardoor je nog langer van je tuin kunt genieten.

× Hoe kan ik je helpen?