Skip to main content

September is een ideale maand voor tuinliefhebbers om te starten met het planten van bloembollen en het vernieuwen van beplanting met herfstbloeiers en tweejarige planten. Hier zijn enkele nuttige tips en ideeën voor het planten in september 2021.

Bloembollen Planten

Nu is het perfecte moment om voorjaarsbloeiende bollen te planten. De maanden september en oktober zijn ideaal voor het planten van tulpen, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes. Door de bollen tijdig te planten, vermindert u de kans op uitdroging. De algemene regel voor het planten van de meeste bollen is een plantdiepte van 2 tot 2,5 keer hun eigen hoogte. De laatste kans om bollen te planten is net voordat de vorst invalt, uiterlijk in december.

Bloembollen Planten in September

Herfstbloeiers voor Terras en Balkon

Terwijl de bloei van sommige éénjarigen ten einde loopt en plantenbakken en potten er minder aantrekkelijk uit beginnen te zien, bieden herfstbloeiers een uitstekende oplossing. Deze bloeiers zijn ideaal om uitgebloeide zomerbloeiers te vervangen. Door het gebruik van herfstbloeiers kunt u nog lang genieten van bloeiende planten op uw terras of balkon.

Herfstbloeiers in de Tuin

Tweejarige Planten

Tweejarige planten die eerder zijn gezaaid, zoals vingerhoedskruid (Digitalis), akelei (Aquilegia) en duizendschoon (Dianthus), kunnen nu geplant worden op de plek waar ze volgend jaar zullen bloeien. Veel tweejarige planten zijn vroege bloeiers, wat betekent dat u al vroeg in het seizoen kunt genieten van bloemen in uw borders.

× Hoe kan ik je helpen?