Skip to main content

September is een overgangsmaand waarin de tuin langzaam verandert terwijl de herfst nadert. Het is een goed moment om je voor te bereiden op het komende seizoen en te genieten van de laatste bloemenpracht. Hier zijn enkele plantentips voor september:

1. Plant fruitbomen: De beste tijd om fruitbomen te planten is tussen oktober en maart. Als je snel resultaat wilt zien, kies dan voor appelbomen, perenbomen en frambozenstruiken. Door ze nu te planten, hebben ze voldoende tijd om te wortelen en zich voor te bereiden op het volgende groeiseizoen.

2. Vroege bloeiers: Als je wilt genieten van bloemen in het vroege voorjaar, overweeg dan om nu al vroegbloeiende planten te planten. Denk aan de cameliastruik, die al vroeg in het jaar prachtige bloemen produceert. Vergeet-me-nietjes zijn ook een geweldige keuze voor een vrolijk kleurenpalet in de tuin. Bovendien is het nu de perfecte tijd om bollen zoals narcissen, hyacinten en tulpen te planten, zodat je in het voorjaar kunt genieten van een kleurrijk bloemenspektakel.

Door deze plantentips te volgen, kun je je tuin voorbereiden op de herfst en tegelijkertijd anticiperen op de prachtige bloemen die het volgende seizoen met zich meebrengt.

× Hoe kan ik je helpen?