Skip to main content

Heerlijk, fruit uit eigen tuin! Als je erover denkt een fruitboom of –struik in je tuin te zetten, bestel hem dan nu. November is de periode dat hij de grond in kan. Oriënteer je, want de keuze is enorm. Wil je een struik, hoog- of halfstamboom of leifruit voor schutting of pergola?

Fruitbomen en -struiken:

  • Bestellen en oriënteren: Overweeg het planten van fruitbomen of -struiken in je tuin en bestel ze nu. November is de ideale tijd om ze in de grond te zetten. Oriënteer je op de verschillende opties, zoals struiken, hoog- of halfstam bomen, of leifruit voor schuttingen of pergola’s.

Pioenrozen:

  • Verplanten: September is de juiste tijd om pioenrozen te verplanten als ze niet goed gedijen op hun huidige locatie. Let op dat je ze niet te diep plant en zorg voor voedselrijke, vochthoudende grond en voldoende zonlicht. Geef organische mest of mest met een laag stikstofgehalte om hun groei te bevorderen.

Gele Bloeiers:

  • Coreopsis verticillata (Meisjesogen), Zonnehoed (Rudbeckia), en Helianthus (Zonnebloem): Voeg wat vreugde en geluk toe aan je tuin met gele bloeiers zoals Coreopsis, Zonnehoed, en Helianthus. Deze laatbloeiers zorgen voor een warme en stimulerende sfeer in je tuin.

Uien en knoflookteentjes:

  • Planten: Experimenteer met het planten van uien en knoflookteentjes in je tuin. September of oktober is de juiste tijd hiervoor. Plant ze met het puntje naar boven net onder de grond. Deze gewassen zijn niet alleen eetbaar, maar vormen volgend jaar ook prachtige witte bloemen die niet misstaan in salades en soepen.

Door deze planten in september te overwegen en te planten, voeg je niet alleen diversiteit en kleur toe aan je tuin, maar kun je ook genieten van heerlijk fruit en smaakvolle gewassen uit eigen tuin!

× Hoe kan ik je helpen?