Skip to main content

In oktober is het tijd om je tuin voor te bereiden op het najaar en zelfs al op de komende lente. Hier zijn enkele plantentips voor oktober:

Hibiscus

Een prachtige najaarsbloeier is de Hibiscus (Hibiscus Syriacus). Deze struik kan tot wel 2 meter hoog worden en bloeit tot in oktober. Tijdens de winter verliest hij zijn blad, maar in de zomer zal hij weer volop bloeien. De bloemen komen in verschillende kleuren, waaronder wit, lila, roze en paars, en zijn een lust voor het oog.

Vullen van Potten en Bloembakken

Leeg de potten en bloembakken die eerder gevuld waren met zomerbloeiers. De meeste eenjarigen zijn nu uitgebloeid. Vul ze met nieuwe grond en plant er bijvoorbeeld heidesoorten, Skimmia, Bergthee, Helleborus of miniconiferen in. Deze planten zorgen voor kleur en leven in de tuin, zelfs tijdens de koudere maanden. Bovendien kan een miniconifeer later dienen als kerstboompje!

Bloembollen Planten

Oktober is ook een uitstekende tijd om bloembollen te planten. Door nu tulpen, krokussen, narcissen, blauwe druifjes en sneeuwklokjes te planten, kun je al vroeg in het volgende jaar genieten van prachtige bloemen. Deze bloembollen zullen al vanaf januari beginnen te bloeien en je tuin opvrolijken met hun kleurrijke bloemen.

× Hoe kan ik je helpen?