Skip to main content

November brengt nieuwe uitdagingen en kansen voor tuinliefhebbers. Terwijl de winter nadert, is het essentieel om aandacht te besteden aan de bescherming van uw planten en te genieten van de schoonheid van winterbloeiers. In dit artikel delen we nuttige tips voor het verzorgen van uw planten in november 2021.

Winterharde Planten

Winterharde planten in bakken en potten zijn bijzonder kwetsbaar voor bevriezing tijdens de koude maanden. Kleinere bakken en potten lopen meer risico op vorstschade dan grotere. Om uw planten te beschermen, kunt u ze tijdelijk op een beschutte plaats zetten. Een andere optie is het gebruik van noppenfolie of speciaal vliesdoek, wat een uitstekende bescherming biedt tegen de kou.

Winterbloeiers

Ook in de koudere maanden kan uw tuin, terras of balkon er kleurrijk uitzien dankzij winterbloeiers. Planten zoals siergrassen, winterheide, winterviolen, kleine coniferen en skimmia brengen leven en kleur in een anders sombere tuin. Deze winterbloeiers zorgen ervoor dat uw tuin ook in de winter een aantrekkelijke uitstraling heeft.

Rozen

November is ook een uitstekende maand om rozen met kale wortels te planten. Wacht niet te lang, want de volgende maand kan het al te koud zijn. Door nu te planten, zorgt u ervoor dat u volgend jaar kunt genieten van prachtige rozen. Een aanrader is de bodembedekkende en zeer sterke roos ‘The Fairy’.

Door deze tips te volgen, zorgt u ervoor dat uw tuin ook tijdens de koudere maanden levendig en mooi blijft. Bescherm uw planten tegen de kou en geniet van de unieke schoonheid van winterbloeiers!

× Hoe kan ik je helpen?