Skip to main content

Bloembollen voor verwildering

Veel bloembollen zijn perfect geschikt om te laten verwilderen, waardoor ze zichzelf vaak vermeerderen zonder veel onderhoud nodig te hebben. Dit maakt het planten ervan een gemakkelijke taak. Enkele voorbeelden zijn de vroege voorjaarsbloeiers zoals Chionodoxa (Sneeuwroem – zie foto) en de Krokus. November is een uitstekende tijd om ze nog te planten.

Japanse Esdoorn (Acer Palmatum)

Als solitaire plant is de Japanse esdoorn (Acer Palmatum) een echte blikvanger in de tuin. De fijne en diep ingesneden bladeren bieden een prachtig kleurenspektakel in de herfst, variërend van rood en groen tot oranje en geel. Met een breed scala aan soorten, van struiken tot kleine bomen, is er voor elk wat wils. Hoewel snoeien meestal niet noodzakelijk is, als je toch wilt snoeien, is juli/augustus de beste tijd. Planten van Japanse esdoorn kan echter nog steeds met succes worden gedaan in november!

Met deze tips ben je goed op weg om je tuin te voorzien van prachtige bloemen en planten die zullen bloeien en floreren wanneer het voorjaar aanbreekt.

× Hoe kan ik je helpen?