Skip to main content

Met de komst van mei is het tijd om je tuin te transformeren in een kleurrijk paradijs. Ontdek enkele prachtige bloemen om je tuin tot leven te brengen en alternatieven voor aangetaste buxushagen.

Kleurrijke eenjarigen voor potten en bakken

Na half mei is het weer tijd om eenjarige planten in je tuin te introduceren. Deze bloeiers, zoals Surfinia (rankende Petunia), lobelia, bacopa, verbena en vlijtige liesjes, zorgen voor een kleurrijke en levendige uitstraling in potten en bakken. Vul de potten met potgrond, laat ongeveer twee centimeter ruimte onder de rand, geef ze voldoende water en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Met deze eenjarigen zul je de hele zomer lang plezier hebben van een prachtig bloeiende tuin.

Alternatieven voor aangetaste buxushagen

Als je buxushagen zijn aangetast, is het tijd om naar alternatieven te kijken die je tuin toch dat groene en gestructureerde uiterlijk kunnen geven. Een populaire keuze is Ilex crenata, ook bekend als de Japanse hulst. Deze langzaam groeiende struik is gemakkelijk in vorm te snoeien en biedt een groenblijvende achtergrond voor je tuin. Een andere optie is de Japanse kardinaalsmuts (Euonymus japonicus ‘Microphyllus’), die compact groeit en geschikt is voor vormsnoei. Tot slot zijn de taxus (Taxus baccata) en de Lonicera nitida goede alternatieven die structuur en groen toevoegen aan je tuin, zonder de problemen van aangetaste buxushagen.

Met deze tips kun je je tuin in mei omtoveren tot een kleurrijk en levendig buitenparadijs. Geniet van de bloemenpracht en het groen, en laat je tuin stralen gedurende het hele seizoen.

× Hoe kan ik je helpen?