Skip to main content

Maart is de perfecte tijd om je tuin een frisse, kleurrijke start te geven met voorjaarsbloeiers, het planten van bodembedekkers en het genieten van de schoonheid van voorjaarsbollen. Hier zijn enkele tips om je tuin levendig en onderhoudsvriendelijk te maken.

Voorjaarsbloeiers

  • Kleur en leven: Voorjaarsbloeiers zoals viooltjes, madeliefjes en vergeet-mij-nietjes zijn nu volop verkrijgbaar. Deze planten brengen direct kleur en leven in je tuin of op je balkon. Ze zijn perfect voor potten, bloembakken of als kleurrijke aanvulling in je border.
  • Planttips: Kies voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om waterophoping te voorkomen, wat de wortels kan beschadigen.

Bodembedekkers

  • Bescherming en schoonheid: Bodembedekkers zoals pachysandra, klimop (Hedera) en Vinca minor (kleine maagdenpalm) bieden een dubbel voordeel. Ze beschermen de bodem tegen onkruidgroei en houden het vocht beter vast, wat vooral tijdens droge perioden gunstig is.
  • Aanplant: Plant bodembedekkers in groepen voor een vol effect. Ze zijn ideaal voor plekken onder bomen of in de schaduw waar andere planten moeilijk groeien. Bodembedekkers zijn ook een uitstekende keuze voor hellingen om erosie tegen te gaan.

Voorjaarsbollen

  • Kleurrijk voorjaarsplezier: Voorjaarsbollen zoals hyacinten, narcissen en blauwe druifjes (Muscari) zijn niet alleen prachtig in de tuin, maar ook als potplanten op de tafel buiten of als kleurrijke en geurige toevoeging binnenshuis.
  • Binnen en buiten: Voor binnenshuis kun je kiezen voor speciaal voorbereide bollen die al in de winter zijn gekoeld om vroeg in het seizoen te bloeien. De geur van hyacinten kan binnenshuis een heerlijke lentegeur verspreiden.

Door deze planten in maart toe te voegen, zorg je voor een vrolijke en kleurrijke start van het tuinseizoen. Het is een geweldige manier om de winter achter je te laten en het voorjaar met open armen te verwelkomen.

× Hoe kan ik je helpen?