Skip to main content

Het begin van het jaar is een uitstekend moment om vooruit te plannen en dromen over je tuin voor 2022 te realiseren. Of je nu een geheel nieuwe tuin wilt aanleggen of enkele wijzigingen wilt aanbrengen, de expertise van een erkende hovenier kan van onschatbare waarde zijn. Hier zijn enkele tips en ideeën voor je tuin in januari.

Tuinontwerp en Realisatie

  • Professionele hulp: Een erkende hovenier biedt niet alleen uitgebreide kennis van planten en tuinonderhoud maar kan ook met creatieve oplossingen komen die je zelf misschien niet had overwogen. Of het nu gaat om een volledig nieuw ontwerp of het aanpassen van je huidige tuin, een professional kan je visie tot leven brengen.
  • Nieuwe indeling en elementen: Ben je op zoek naar een nieuwe indeling, andere erfafscheiding, of wil je industriële elementen toevoegen aan je tuin? Begin vroeg met plannen. De lente en zomer zijn piekseizoenen voor hoveniers, dus hun agenda’s vullen snel. Door nu alvast een afspraak te maken, zorg je ervoor dat je project op tijd kan starten.

Winterbloeiers in de tuin

  • Kerstroos (helleborus niger): Wil je in de koude maanden kleur in je tuin? De kerstroos is een prachtige winterbloeier die leven brengt in een anders dorre tuin. Met zijn grote witte bloemen die bloeien in januari en februari, is de Helleborus Niger een uitstekende keuze voor een winterharde buitenplant.
  • Verzorging: Hoewel de kerstroos weinig onderhoud nodig heeft, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen weg te snijden en de plant te beschermen tegen de ergste winterkou. Een mulchlaag kan helpen om de wortels warm te houden.

Door nu te beginnen met de planning en voorbereiding van je tuin, kun je ervoor zorgen dat je het hele jaar door van een prachtige, bloeiende buitenruimte kunt genieten. Of je nu kiest voor de hulp van een hovenier voor een grote verandering of zelf aan de slag gaat met het toevoegen van winterbloeiers, januari is de perfecte tijd om te starten.

× Hoe kan ik je helpen?