Skip to main content

Februari kan nog steeds koud zijn, maar dat betekent niet dat je tuin of balkon er somber uit hoeft te zien. Er zijn genoeg planten die de kou kunnen verdragen en zelfs in deze tijd van het jaar kleur en leven in je buitenruimte kunnen brengen. Hier zijn enkele suggesties om je tuin een vroege start van het voorjaar te geven.

Violen en primula’s

  • Vroege kleuren: Violen en primula’s zijn ideaal om nu te planten, zowel in de tuin als in potten. Deze koudebestendige planten kunnen goed tegen lage temperaturen en beginnen al vroeg in het jaar te bloeien, wat zorgt voor een welkome splash van kleur.
  • Verzorging: Zorg ervoor dat ze op een plek staan waar ze voldoende licht krijgen en bescherm ze indien nodig tegen de ergste vorst met een vliesdoek.

Voorjaarsbollen

  • Bloeiende bollen: Voorjaarsbollen zoals hyacinten, tulpen, narcissen en blauwe druifjes zijn nu volop verkrijgbaar en kunnen binnen in potten worden genoten. Na de bloei kun je overwegen om ze in de tuin te planten voor bloei in het volgende jaar.
  • Nazorg: Laat het blad van de bollen na de bloei staan tot het volledig is afgestorven. Dit proces helpt de bol om energie op te slaan voor de bloei van volgend jaar.

Groenblijvende struiken

  • Mahonie (Mahonia Bealei): Voor een groenblijvende, sterke struik die ook vroeg in het jaar bloeit, is Mahonia Bealei een uitstekende keuze. Deze struik biedt niet alleen het hele jaar door groen, maar heeft ook prachtige gele bloemen in januari.
  • Advies: Als je meer advies wilt over welke struiken het beste in jouw tuin passen, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken.

Sneeuwklokjes

  • Voorbodes van de lente: Sneeuwklokjes zijn de perfecte planten om in het najaar te planten voor bloei in januari en februari. Ze zijn een van de eerste tekenen van het naderende voorjaar en kunnen zelfs door de sneeuw heen bloeien.

Door nu actie te ondernemen en deze planten toe te voegen, kun je genieten van de eerste tekenen van het voorjaar, zelfs in de koudste maanden. Het is een prachtige manier om het nieuwe tuinseizoen te verwelkomen en je buitenruimte te verlevendigen.

× Hoe kan ik je helpen?