Skip to main content

Kerstboom planten

Overweeg je dit jaar een echte kerstboom te kopen die je later in de tuin wilt planten? Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat de boom succesvol aanslaat in je tuin:

  • Koop een boom met een grote, stevige kluit of kies voor een exemplaar dat in een pot is gekweekt.
  • Laat de boom een week voor en na zijn verblijf in de woonkamer in de schuur acclimatiseren om het temperatuurverschil te overbruggen.
  • Plant de boom bij vorstvrij weer in de tuin en zorg ervoor dat je hem regelmatig water geeft, vooral in de eerste weken na het planten.

Nieuwe aanplant in de tuin

Het is nog steeds mogelijk om nieuwe planten in de tuin te zetten, zolang de temperatuur het toelaat. Denk bijvoorbeeld aan winterharde planten zoals de zonnehoed (Echinacea). Het voordeel van het planten in deze tijd van het jaar is dat de planten al goed kunnen acclimatiseren voordat het nieuwe groeiseizoen begint.

Laatste kans voor bloembollen

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt, is december nog steeds een geschikte tijd om bloembollen te planten. Door ze nu in de grond te zetten, kunnen ze tijdens de wintermaanden kiemen en in het vroege voorjaar prachtig bloeien. Zorg ervoor dat je de bloembollen voor het midden van december plant voor het beste resultaat.

Met deze plantadviezen kun je je tuin klaarmaken voor de winter en tegelijkertijd alvast plannen maken voor een kleurrijke start van het nieuwe tuinseizoen in het voorjaar.

× Hoe kan ik je helpen?