Skip to main content

Augustus is een prachtige tijd om je tuin te verrijken met kleurrijke planten die bloeien tot ver in de herfst. Hier zijn enkele suggesties voor bloeiende planten die je tuin kunnen opfleuren:

1. Vlambloem (Phlox): De vlambloem staat bekend om zijn levendige en vlammende kleuren. Deze vaste plant komt in verschillende hoogtes, kleuren en bloeitijden, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je tuin te verfraaien.

2. Kogeldistel (Echinops): De kogeldistel staat bekend om zijn opvallende bloemen op hoge, stevige stengels die tot 120 cm hoog kunnen worden. De bloeiperiode van de kogeldistel loopt van juli tot oktober, waardoor het een mooie toevoeging is aan je tuin gedurende de late zomermaanden en zelfs de herfst.

3. Variatie in de tuin: Een levendige tuin is een prachtige tuin. Varieer in hoogtes, kleuren en bloeitijden om je tuin het hele jaar door interessant te houden. Overweeg ook het toevoegen van elementen zoals een vijver, fruitbomen, een tuinkamer of klimplanten zoals geurende kamperfoelie om je tuin nog levendiger te maken.

Met deze kleurrijke toevoegingen kun je je tuin transformeren tot een levendige en kleurrijke oase waar je van kunt genieten tijdens de late zomermaanden en verder. En als je hulp nodig hebt bij het kiezen en planten van deze bloemen, staan wij altijd voor je klaar!

× Hoe kan ik je helpen?