Skip to main content

April is een cruciale maand in de tuin voor het planten van zomerbloeiende bollen en het toevoegen van nieuwe struiken. Deze activiteiten leggen de basis voor een kleurrijke en levendige tuin in de zomermaanden. Hier zijn enkele tips en ideeën om je tuin voor te bereiden op het komende seizoen.

Zomerbloeiende bollen planten

  • Laatste kans: Zorg ervoor dat alle zomerbloeiende bollen tegen het einde van april geplant zijn. Dit geeft ze voldoende tijd om te wortelen en te groeien, zodat ze in de zomer volop kunnen bloeien.
  • Soorten: Enkele populaire zomerbloeiende bollen die je nu moet planten, zijn Calla, Begonia, Gladiool, Lelie, Nerine, Ranonkel en Dahlia. Deze variëteiten bieden een breed scala aan kleuren en vormen, waardoor je tuin een spectaculaire uitstraling krijgt.
  • Planttips: Plant de bollen op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste plantdiepte en afstand tussen de bollen. Water geven na het planten helpt de bollen om goed te starten.

Struiken planten

  • Nieuwe toevoegingen: April is ook een uitstekend moment om nieuwe struiken te planten. Struiken voegen structuur toe aan je tuin en kunnen dienen als achtergrond voor je bloeiende planten.
  • Ceanothus ‘Concha’: Een prachtige keuze is de Ceanothus ‘Concha’, ook bekend als de Amerikaanse sering. Deze struik staat bekend om zijn rijke blauwpaarse bloemen die bloeien in mei, juni en juli. Hij is ideaal voor een zonnige, beschutte plek in de tuin.
  • Verzorging: Zorg bij het planten van struiken voor een gat dat groot genoeg is voor de wortelkluit en verbeter de grond met compost of tuinaarde. Dit bevordert de groei en gezondheid van de plant. Water geven na het planten is essentieel, vooral in de eerste groeiperiode.

Door nu actie te ondernemen met het planten van zomerbloeiende bollen en nieuwe struiken, zet je de toon voor een prachtige, bloeiende tuin in de zomer. Het is de perfecte tijd om je tuin een boost te geven en te genieten van de vooruitzichten op een kleurrijk seizoen.

× Hoe kan ik je helpen?