Skip to main content

September is een belangrijke maand voor het onderhoud van uw tuin. Het is essentieel om uw gazon, vijver, en beplanting de juiste zorg te bieden om ze gezond en sterk te houden. Hier zijn enkele cruciale onderhoudstips voor september 2021.

Gazonverzorging

Ook in september heeft uw gazon nog steeds voeding nodig om in goede conditie te blijven. Gebruik een speciale najaarsmest die rijk is aan kalium, magnesium en ijzer. Deze elementen zorgen ervoor dat uw gras sterk de winter ingaat en een goede start kan maken in het voorjaar. Vermijd bemesting met een hoog stikstofgehalte, omdat dit het gras hard laat groeien zonder voldoende tijd om af te harden voor de winter.

Gazon Onderhoud in September

Vijveronderhoud

Het is nu de tijd om een net over uw vijver te spannen om te voorkomen dat vallende bladeren in het water terechtkomen. Afgevallen bladeren kunnen rotten in het water, wat leidt tot een overvloed aan voedingsstoffen en daardoor tot overmatige algengroei. Door tijdig een net te spannen, houdt u uw vijver schoon en in balans.

Vijver Onderhoud in September

Onkruid Wieden

Hoewel september misschien minder druk is met tuinwerkzaamheden, blijft het belangrijk om regelmatig onkruid te wieden. Door dit consequent te doen, voorkomt u dat onkruid de overhand krijgt en geeft u uw beplanting de ruimte om te groeien.

Door deze onderhoudstips in september toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin gezond en goed voorbereid is op de komende herfst- en wintermaanden. Een goed onderhouden tuin is de sleutel tot een bloeiend voorjaar!

× Hoe kan ik je helpen?