Skip to main content

Met september komt de herfst langzaam dichterbij, en dat betekent dat het tijd is om je tuin voor te bereiden op de veranderingen die het seizoen met zich meebrengt. Hier zijn enkele nuttige onderhoudstips voor september:

1. Beheer van herfstblad: Laat herfstbladeren tussen heesters liggen als natuurlijk winterdek. Dit helpt om de bodem te beschermen en voedingsstoffen terug te brengen naar de grond. Verwijder echter bladeren van groenblijvende planten, het gazon en uit de vijver om rotten en verstikking te voorkomen. Gebruik hiervoor een bladhark of een blazer voor gemakkelijkere verwijdering.

2. Controleer de boompalen: Jonge bomen die nog steun nodig hebben van boompalen moeten regelmatig gecontroleerd worden. Let op of de banden niet in de schors groeien of beschadigingen veroorzaken. Als de boom stevig staat en de paal niet meer nodig lijkt te zijn, verwijder dan de ondersteuning. In de meeste gevallen is vervanging van de paal niet nodig.

Door deze onderhoudstips te volgen, kun je je tuin voorbereiden op de komst van de herfst en ervoor zorgen dat deze gezond en goed verzorgd blijft.

× Hoe kan ik je helpen?