Skip to main content

September is de laatste geschikte maand om zowel groenblijvende als bladverliezende hagen te snoeien voordat het weer kouder wordt. Hier zijn enkele tips voor het snoeien van verschillende soorten hagen:

Groenblijvende hagen (zoals Buxus, Taxus, Glansmispel):

  • Snoeien: Snoei groenblijvende hagen in september om ze in vorm te houden en de groei te bevorderen voordat het weer kouder wordt. Gebruik een scherpe snoeischaar of een elektrische heggenschaar voor een gelijkmatig resultaat.
  • Vormgeven: Geef de hagen de gewenste vorm door ze aan de boven- en zijkanten te snoeien. Zorg ervoor dat je geleidelijk snoeit om te voorkomen dat je te veel van de planten verwijdert en ze kaal worden.
  • Verwijdering van dode takken: Controleer de hagen op dode of beschadigde takken en verwijder deze tijdens het snoeien. Dit bevordert de gezonde groei van de plant en voorkomt dat ziekten zich verspreiden.

Bladverliezende hagen (zoals Beuk, Haagbeuk, Liguster):

  • Snoeien: September is ook een geschikte tijd om bladverliezende hagen te snoeien. Gebruik dezelfde snoeitechnieken als voor groenblijvende hagen om de gewenste vorm te behouden en de groei te stimuleren.
  • Dichtheid behouden: Verwijder overtollige takken om de dichtheid van de haag te behouden en licht door te laten. Dit zorgt ervoor dat de hele haag gezond blijft en voorkomt dat delen van de haag kaal worden.
  • Maak schoon: Verwijder na het snoeien alle snoeiafval en takken van de grond om te voorkomen dat ze gaan rotten en de groei van onkruid bevorderen.

Door je hagen in september te snoeien, zorg je ervoor dat ze er netjes uitzien en gezond blijven terwijl ze zich voorbereiden op het naderende koudere weer. Neem de tijd om zorgvuldig te snoeien en geniet van een mooie en goed onderhouden tuin!

× Hoe kan ik je helpen?