Skip to main content

Kalk strooien voor een Gezond Gazon

Een gezond gazon heeft kalk nodig voor een goede opname van voedingsstoffen en om mos- en onkruidgroei tegen te gaan. Strooi kalk in oktober-november zodat het goed kan oplossen en je gazon een goede start krijgt in het voorjaar.

Bladeren Ruimen

Met de herfst vallen de bladeren weer in overvloed, waardoor je terras, oprit en tuin bedekt worden. Als harken of vegen niet jouw favoriete bezigheid is, overweeg dan een handige bladblazer met zuig- en versnipperfunctie. Of schakel de hovenier in voor professionele hulp bij het opruimen van bladeren.

Onderhoud van Gereedschap

Maak gereedschap en (maai)machines schoon en berg ze geolied op in een droge, vorstvrije ruimte. Als je overweegt een robotmaaier aan te schaffen, is dit een geschikte tijd om je voor te bereiden en informatie in te winnen.

Voorbereiding op de Winter

November is de perfecte tijd om je tuin voor te bereiden op de winter. Breng meubels naar binnen, zet klimplanten vast en verjong vaste planten door ze uit de grond te halen, te scheuren en opnieuw te planten. Bescherm gevoelige planten tegen de koude wintermaanden. Met deze voorbereidingen zal je tuin goed de winter doorkomen en klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

× Hoe kan ik je helpen?