Skip to main content

Met het begin van het voorjaar kunnen we eindelijk weer de tuin in! Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstips om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen:

1. Maaien en bemesten van het gazon

Het is tijd om het gazon weer te maaien en te bemesten. Geef het gras de nodige verzorging voor een gezonde groei gedurende het seizoen.

2. Nestkastjes schoonmaken

Maak de nestkastjes schoon om vogels een frisse start te geven voor het broedseizoen. Verwijder oude nestmaterialen en maak de kastjes schoon met warm water en een borstel.

3. Bestrijden van slakken

Met de komst van het voorjaar kunnen ook slakken weer actief worden. Neem maatregelen om slakkenplagen te voorkomen of te bestrijden, bijvoorbeeld door natuurlijke slakkenbestrijders te gebruiken.

4. Verwijderen van groene aanslag

Verwijder groene aanslag van terrassen, paden en andere harde oppervlakken in de tuin. Gebruik hiervoor een milieuvriendelijk reinigingsmiddel of een hogedrukreiniger.

5. Verticuteren van het gazon

Als er mos in je gazon zit, is het tijd om te verticuteren zodra de vorst min of meer voorbij is. Gebruik een speciale verticuteerhark om mos en dood gras te verwijderen en strooi daarna tijdig kalk en bemesting om de grasgroei te stimuleren en mosvorming tegen te gaan.

Met deze onderhoudstips zorg je ervoor dat je tuin weer klaar is voor het nieuwe groeiseizoen en kun je optimaal genieten van een prachtige tuin!

× Hoe kan ik je helpen?