Skip to main content

Lees verder voor handige tips om je tuin in juni gezond en stralend te houden, zodat je optimaal kunt genieten van het zomerse weer.

1. Water geven en mulchen

Met het stijgen van de temperaturen is het belangrijk om je tuin regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Geef de planten bij voorkeur ’s ochtends water om verdamping te minimaliseren. Mulchen helpt ook om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

2. Onkruid wieden

Onkruid groeit nu snel, dus wees proactief en verwijder regelmatig onkruid uit je borders en perken. Door dit regelmatig te doen, voorkom je dat het onkruid zich verspreidt en je tuin overneemt.

3. Bemesting en verzorging van planten

Geef je planten in juni een boost met een goede bemesting. Kies voor een evenwichtige meststof die alle essentiรซle voedingsstoffen bevat. Vergeet ook niet om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen.

4. Snoeien van struiken en bomen

Juni is een goede tijd om struiken en bomen te snoeien, nu de groei in volle gang is. Verwijder dode takken en dun de struiken indien nodig uit om de luchtcirculatie te verbeteren en ziektes te voorkomen.

5. Controleer op plagen en ziekten

Houd je tuin goed in de gaten op tekenen van plagen en ziekten, zoals bladluizen, slakken of schimmelinfecties. Neem indien nodig maatregelen om deze problemen aan te pakken voordat ze zich verspreiden.

Door deze eenvoudige onderhoudstips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je tuin gezond en stralend blijft gedurende de hele zomerperiode. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat je tuin te bieden heeft.

× Hoe kan ik je helpen?